anketerhuurne.reismee.nl

kamperen, last footballgame, haunted house & last cc meet

Holaaa,

Weer een nieuwe blog vanuit het verre Amerika.

11 oktober ging ik kamperen met mijn gastgezin! Hier had ik super veel zin in, ook om het feit dat ik deze vrijdag een dagje vrij had van school. We gingen naar het Metamora Campground, dit was ook wel 10 minuutjes bij ons vandaan, maar daarom zeker niet minder leuk. Het zag eruit net als alle andere camping, alleen had elke campingplek hier ook een eigen kampvuur. Dit betekende voor mij dus ook wel s'mores proberen (voor de mensen die dit nog nooit gehad hebben, haal aub chocola marshmallows en biscuitjes en maak het!), dit was echt super lekker! Echter was de chocola wel snel op, dus heb ik er maar twee gehad. 

Hier nog een leuke foto met mijn 4 super lieve gastzusjes :)

Zaterdagavond was er trick or treating op de campground, mijn eerste keer trick or treating ooit! En wat was het leuk, heel veel mensen hadden hun best gedaan om hun campingplek om te toveren in een soort eng spookhuis en anderen hadden hunzelf natuurlijk eng aangekleed en geschminkt. Ook had ik geen idee wat de grote van mijn uiteindelijke snoepverzameling zou worden, nou als je in je hoofd houdt de grote van een (slaap)kussenhoes die was zeg maar voor de helft gevuld met snoep. Niet normaal!!! Maarja wel wordt er weer begrepen waarom de gemiddelde Amerikaan wat zwaarder is dan de gemiddelde Europeaan. Die zak snoep is nog lang niet op en ik denk echt dat ik het op school uit ga delen, want ik heb geen idee wat ik aan moet met zo veel snoep!!! 

Toen ik zondag terug kwam van het kamperen heb ik niet zo super veel ondernomen, ik was moe en alles rook naar kampvuur. Ik heb ook wel een warme douch genomen (want het was goed koud dit weekend) en alle kleren die ik mee had gewassen.

15 oktober heb ik trouwens eindelijk het pakketje van Bregje uit Tilburg ontvangen, het is meer dan 2 maand onderweg geweest en we waren echt bang dat het pakketje ergens onderweg verloren was. Gelukkig was dit dus niet het geval. Het zijn super leuke foto's die ik in mijn kamer op kan hangen!!

Vorige week vrijdag ben ik naar mijn allerlaatste football game geweest :( Toch wel jammer, want dit waren wel hele leuke vrijdagavonden! De football game was weer gewonnen, zoals gewoonlijk! Geen idee meer wat de uiteindelijke score had, maar om eerlijk te zijn heb ik niet te veel aandacht besteed aan de werkelijke wedstrijd. Ik was blij dat een vrienden een deken had meegenomen, want jeetje wat was het koud!!!

Na de football game ben ik met heel wat mensen naar een haunted house geweest, Rotten Manor is de naam van dit haunted house. Hier kwamen we om 11 uur 's avonds aan, vervolgens hebben we een kaartje gekocht en hebben we bijna 2 uur in de rij gestaan. Echter hebben we deze lange tijd gebruikt om foto's te maken, gezellig te kletsen en om soms bij het kampvuur te gaan staan. Het wachten was het uiteindelijk zeker wel waard! Het haunted house was echt super eng. We liepen met z'n allen hand in hand door het huis, want ja niemand wilde alleen achter gelaten worden. Echter de jongen die achter mij liep, bedacht halverwege dat hij vooraan wilde lopen en op dat moment kwamen natuurlijk net alle enge mensen achter je aan gerend. Super leuk! not. Ook had je op het eind van het huis nog dat je door schuimblokken en over yogaballen mocht lopen. Wat het dus nog moeilijker maakte om eruit te kwamen, terwijl je werd achtervolgt werd door clowns :/ . Toen we er uiteindelijk uitkwamen (want ohja we konden op een punt de weg niet vinden) was het al half 2 in de nacht en moesten we dus nog naar huis rijden. Eerst moesten we wat mensen thuis afzetten en vervolgens was ik rond half 3, 3 uur thuis... Het was het wel waard (trouwens in Nederland zijn papa en mama wel later van me gewend, dus ik vond het nou ook eigenlijk niet per se super laat ;) ). Dat is trouwens ook echt een grappig verschil hier, feestjes en dat soort dingen eindigen hier meestal al rond 1 of 2 uur. In Nederland duren feestjes echt duidelijk wel tot later, maar misschien komt dat omdat wij makkelijk naar huis kunnen komen op onze fiets..? Als ik het hier dan ook heb over feestjes, vindt iedereen hier dat zo super laat en raar. 

De rest van dit weekend had ik lekker genikst.

Vrijdag had ik een super leuke dag! Ik had afgesproken met Feline in de mall hier in de buurt. Feline is ook wel een vriendin die ik had leren kennen in NYC, zij komt uit Duitsland en woont hier een halfuurtje vandaan. Het was super leuk om haar weer te spreken na 2 maand. 's Avonds hadden we een bonfire met alle exchange students die dezelfde local coördinator hebben: Brianna. Dit was ook echt heel leuk, ik heb eindelijk na 2 maand de andere exchange students van mijn school leren kennen! Ja jongens ik zit dus niet in de ESL (English as a Second Language) class en had dus geen idee wie de andere exchange students waren. Ook heb ik hier een ander Nederlands meisje gesproken. Dit was echter wel best raar aangezien we van Brianna niet in onze eigen taal mochten praten en je dus Engels praat tegen iemand die dezelfde moedertaal als jou spreekt. Maar oké geen probleem, ik bedoel ik woon nu 2 maand in een Engelstalig land en ik heb de Engelse taal nu echt wel onder de knie. Ik kreeg laatst van een vriendin al het compliment dat ik al een beetje een Amerikaans accent begin te krijgen! Ik ben dus bijna geheel van mijn steenkolen Engels af! Deze avond was voor de rest echt nog super leuk, om even mensen te spreken die door dezelfde tijd als jou heengaan en dus dezelfde struggles hebben als jou. Ook had Brianna haar woonkamer vol liggen met kleding die andere exchange students hadden achtergelaten. Dit mochten we dus gratis meenemen, als je iets vond wat je leuk vond. Ik ben dus een echte Nederlander en heb daarom ook zeker gebruik gemaakt van het moment dat ik gratis spullen kon meenemen! Ik heb er wat warme truien, vesten en sokken bij hoor! 

Vandaag had ik dan mijn allerlaatste cross country meet :(. Dit was toch wel even een realisatie momentje, want iedereen die ik als eerst op mijn school heb leren kennen, om daarmee nu het seizoen af te gaan sluiten. Dat is toch wel even raar, want ook al was het rennen soms minder, ik heb een super leuk seizoen gehad met deze meiden! Nog een week van wat laatste trainingen en dan is het echt afgelopen. Ik ben aan de ene kant blij, want nu kan ik weer een nieuwe sport (basketbal) gaan doen en hoef ik niet meer zo super veel te rennen elke week. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook zeker wel jammer! Ook was het voor de andere 2 seniors hun laatste cross country meet en hun vonden het ook wel echt jammer.

Morgen ga ik waarschijnlijk nog wat doen met vrienden, maar daar lezen jullie weer over in de volgende blog :)

Groetjess!

Reacties

Reacties

Oma

Weer een leuk verhaal,je maakt heel wat mee altijd fijn om te lezen en dat alles naar je zin is groetjes oma. 😘🥰🇾🇪👐

Inge (Delden)

Wat hebbje weer een leuke blog!👍
Mooi om te lezen dat het goed met je gaat😀

Loes

Lieve Anke.
Heel leuk om jouw positieve verhalen te lezen, jij vind (bijna) alles leuk wat er om je heen gebeurt en geniet daar ook zo van.
Je foto’s zien er ook supergezellig uit.
Er komt nu weer een bijzondere tijd aan hier met Sinterklaas, maar in Amerika is Kerstmis een heel belangrijk feest, ik ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren. Dat zullen we zeker nog wel horen van je.
Geniet van al die mooie dingen die je meemaakt.
Groetjes loes

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active